Østergade 2, 8450 Hammel |    86 96 34 00 

Kiropraktik

Kiropraktiske behandling anvendes i alle aldersgrupper. Behandlingen består af manipulation (små tryk) af kroppens led og kan desuden understøttes af massage, udspænding , laser, specifikke øvelser og funktionel træning.

 

Behandlingen har som mål, at få kroppens led og muskler til at fungerer normalt. Behandlingen gør ikke ondt. Den består af forskellige teknikker, der tilpasses modtagerens alder og fysik.

 

Kiropraktoren er specialist i at diagnosticere, behandle og forebygge forstyrrelser i kroppens led, muskler og nerver, som kontrollerer vores holdning og bevægelse.

 

Ikke optimal funktion af kroppens led, muskler og nerver kan forårsages af traume, sportsskader, manglende motion, forløftning, gentagende ensidig arbejde, gigt, dårlig holdning eller stress. Det kan forårsage svære smerter og invaliditet.

 

Inden behandlingen påbegyndes, foretages der en grundig undersøgelse. Kiropraktoren lytter til din evt. sygehistorie og laver en grundig undersøgelse, der bl.a. indebærer bevæge palpation for at mærke hvordan rygsøjlens led bevæger sig. Hos Kiropraktoren har vi eget digitalt røntgenanlæg, så eventuelle røntgenundersøgelser kan foretages på stedet og uden ventetid. Klinikken i Hammel har henvisningsret til MR-scanning via det offentlige. 

Massage

Fysiurgisk massage er en massageform, der er baseret på kroppens anatomiske opbygning.

 

Massagen øger blodgennemstrømningen i musklerne, hvorved affaldsstoffer udskilles, ømhed forsvinder og bevægeligheden øges i muskler og led.

 

Massagen styrker kroppens immunforsvar og den virker smertestillende, fordi den medfører en øget produktion af kroppens endorfiner.

 

Massagen medfører et øget velvære, fordi træthedsfølelse reduceres, blodtrykket sænkes og vejrtrækningen bliver dybere og lettere.

 

Endelig kan restitutionstiden efter sportsskader forkortes med massage.

 

Hos Kiropraktoren anvendes massagen i flere sammenhænge. Massagen kan benyttes før kiropraktisk behandling, som suplement til kiropraktisk behandling, eller som opfølgning på kiropraktisk behandling.

 

Endelig bruges massagen selvstændig og forebyggende.

 

Er du i tvivl, om fysiurgisk massage kan hjælpe dig, så spørg Kiropraktoren Hammel.

Træning

I Kiropraktorens træningsafsnit har vi etableret forskellige træningstilbud, med henblik på at dække dit individuelle behov og temperament.

 

Træningsafsnittet er åbent i klinikkens åbningstider.

 

Alle tilbuddene indledes med udarbejdelse af et personligt træningsprogram, efterfulgt af 1 lektion med individuel træningsvejledning. Den efterfølgende træning kan, afhængig af din skades type og omfanget af den, foregå i dit hjem, i andre træningscentre eller her i vores træningsafsnit.
Træningen planlægges så den foregår delvis på egen hånd og  delvis med opfølgende supervision, alt sammen efter behov.

 

Funktionel/isoleret træningstilbud:

  1. Den svage lænd med smerteudstråling til benet
  2. Den svage lænd uden smerteudstråling
  3. Holdningskorrektion og skulder problemer
  4. Stabilitetstræning for hele ryggen
  5. Den svage nakke med smerte udstråling til armen
  6. Den svage nakke uden smerte udstråling

 

Funktionel  træning er al træning, som forbereder kroppen til en given funktion i hverdagen eller i idræt.
Betegnelsen dækker over, at man primært arbejder med sammensatte og for mennesket naturlige bevægelser (bøje, strække, dreje, række trække, løfte) i modsætning til isoleret træning, hvor man arbejder med en enkelt muskel/muskelgruppe ad gangen i simple bevægelser.

 

Formålet med funktionel træning er primært at opnå en bedre funktion i hverdagen ved at forbedre kropsholdningen og muskel funktionen, så rygproblemer forebygges eller afhjælpes, samt at forbedre koordination mellem kropsdelene, så man bevæger sig mere hensigtsmæssigt.

Kiropraktoren Hammel
Østergade 2
8450 Hammel

CVR: 16538396

Leveret af